Please turn on JavaScript to make full use of this website. Or not. It's a free world.

Nieuw platform voor wereldwijde bibliotheek community

Wij gaan aan de slag voor het IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions). Zij vertegenwoordigt de belangen van internationale bibliotheek- en informatiediensten en hun gebruikers. Met ruim 1.400 leden in meer dan 140 landen is zij de wereldwijde stem van de bibliotheek- en informatie community.

Het huidige verouderde web platform past niet meer bij de strategie van de organisatie en voorziet niet in de behoefte van de bibliotheek professional van nu. De afgelopen maanden hebben we dan ook intensief met IFLA en gebruikers samengewerkt om deze behoeften duidelijk in kaart te brengen.

Het resultaat van de Discovery fase is een creatief concept wat positief is ontvangen door de stakeholders. Het nieuwe IFLA platform biedt professionals o.a. kennis en middelen met betrekking tot het vakgebied, helpt organisaties om vrije toegang tot informatie te promoten en dient als community voor professionele vakgroepen wereldwijd.

Nu is het tijd voor development van het platform. Het team werkt de komende maanden in diverse sprints toe naar de Grande Finale in augustus: lancering van het nieuwe platform tijdens het jaarlijkse IFLA congres in Maleisiƫ!

Een mooi project met een mooi doel. We houden je op de hoogte van het eindresultaat.