IkZoekBaas: digitaal platform helpt asieldieren aan een thuis

Wat begon als een klein hoekje op de website van de Dierenbescherming is uitgegroeid tot een volwaardige online matchmaker tussen baasje en asieldier: ikzoekbaas.nl. Dierenasielen kunnen op een persoonlijke manier hun dieren aan potentiële baasjes presenteren op het platform. En zoekers kunnen op zoek naar hun lievelingsdier.


Het online platform trekt gemiddeld 150.000 bezoekers per maand en er zijn al duizenden asieldieren succesvol geplaatst. Na diverse doorontwikkelingen de afgelopen jaren was de tijd aangebroken om het platform compleet te vernieuwen en weer klaar te maken voor de toekomst.

Krachtig nieuw platform voor ‘Ik zoek baas’
Desktop mobile

Hoe breng je de belangen van dieren en asielen naar voren op een manier die aantrekkelijk is voor de bezoeker? En informatie over zo veel asielen up-to-date houden, is dat wel mogelijk? Die vragen hielden ons in eerste instantie bezig.


Thumbnails

Voor de ontwikkeling van het nieuwe platform werd een compleet nieuw design opgezet en werd de achterliggende applicatie opnieuw ontwikkeld. Focus daarbij is een betere ‘experience’ voor baasjes die een dier zoeken. Het ontwikkelen van het vernieuwde ‘Ik zoek baas’ platform bracht een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo moest er rekening worden gehouden met de grote bezoekersaantallen en de wens van de asielen om zelfstandig het aanbod dieren te kunnen beheren.

Dier detail iPad

Online platform met miljoenen pageviews

We hebben het oude ‘Ik zoek baas’ platform geanalyseerd om de sterke punten en kansen voor verbetering te vinden. Op basis daarvan is een modern nieuw platform ontwikkeld waarmee asielen heel eenvoudig dieren kunnen presenteren en beheren. Zo is de bestaande backend software van de asielen, waarin dieren beheerd worden, gekoppeld aan het ‘Ik zoek baas’ platform.


De core functionaliteiten zijn natuurlijk nog in tact, zo kunnen per dier specificaties worden opgegeven. Op basis waarvan er gefilterd kan worden, of alerts ingesteld kunnen worden wanneer er een passend dier beschikbaar komt. Daarnaast is er een favorieten functie. Het is immers beter als we de ‘aanschaf’ van een dier een tijdje laten bezinken. Op ikzoekbaas.nl kunnen bezoekers lid worden en doneren.

Dier overview iPhone

Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken

Contact