Ben je klaar voor de nieuwe privacywetgeving?

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat betekent dat vanaf die datum er een algemene privacywetgeving in de gehele Europese Unie gehandhaafd zal worden. De huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens zal dan niet meer gelden.

 

Onder de AVG vallen onder andere de versterking en uitbreiding van huidige privacyrechten, toenemende verantwoordelijkheden voor organisaties en meer macht voor Europese privacytoezichthouders. Bijvoorbeeld voor het opleggen van boetes.
Als ontwikkelaar van online software zitten wij natuurlijk bovenop deze ontwikkelingen en vinden we het belangrijk om jou hiervan op de hoogte te stellen.

De voordelen

De AVG biedt organisaties ondersteuning in het naleven van de nieuwe wet. Door middel van duidelijke standaarden en modellen die gebruikt kunnen worden.
Daarnaast is er maar één privacywetgeving in plaats van 28 verschillende nationale systemen door de gehele EU. Zeker voor organisaties die in verschillende landen actief zijn scheelt dit kosten en administratie.

Wat betekent dit voor jouw organisatie

Wanneer de AVG van toepassing is heb je als organisatie meer verplichtingen. De nadruk ligt er op dat je schriftelijk kunt aantonen dat je je aan de wet houdt. Dit betekent dat je als organisatie met documenten moet kunnen aantonen dat je de juiste maatregelen hebt genomen om aan de eisen van de AVG te kunnen voldoen.

Een helder stappenplan

Elke website, app en webapplicatie die gebruikers-gegevens verzamelt valt onder deze wet en moet voldoen aan deze eisen.
Om je als organisatie voor te bereiden op de AVG kan je al een aantal stappen ondernemen. Deze stappen vind je in het stappenplan van Autoriteit Persoonsgegevens.

En verder…

Natuurlijk kun je je online oriënteren op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. De infographic "AVG in een notendop" bevat de nodige basics. Voor diepere informatie begin je bij de overzichtspagina. De algemene informatiepagina legt de basis uit en beantwoord veelgestelde vragen. En als je een echte diehard bent kun je je aan de volledige verordening wagen.

Uiteraard respecteren wij bij Bitfactory deze nieuwe wet. Wij kunnen, waar nodig, ook afspraken met onze klanten vastleggen in een speciale overeenkomst. Wil je daar nu al meer van weten? Maak gerust een afspraak met Joris Rijpma via 010 - 477 40 32 / joris@bitfactory.nl.

Meer weten?

Kom eens langs om kennis te maken

Contact