Please turn on JavaScript to make full use of this website. Or not. It's a free world.

Wij gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze site te kunnen bieden. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees ons cookiebeleid.

Bitfactory ontwikkelt dashboarding tool

Bij Bitfactory werken we elke dag aan bedrijfskritische applicaties van en voor onze klanten. Daarbij worden enorme hoeveelheden data verwerkt. Zo op het eerste gezicht is die data vaak niet heel bijzonder, tot je feitelijk een laag dieper gaat kijken en verschillende databronnen gaat combineren in één overzicht. Ineens zijn er bijzondere inzichten.

Wij werken zelf als agency nu al weer een tijd datagestuurd en dat heeft ons een hoop gebracht. Daarnaast krijgen wij van klanten steeds vaker de vraag naar gemakkelijke dashboards. Daarom wilden wij deze kennis ook beschikbaar maken voor onze klanten. Dat doen we door een speciaal ontwikkelde tool; ‘Laraboard’, een tool om snel een gespecialiseerd dashboard uit te werken. De ontwikkeling is in volle gang, hier alvast een tipje van de sluier.

Zijn je wensen wat uitgebreider dan de standaard dashboarding tools die beschikbaar zijn? Dan zou Laraboard wel eens de perfecte oplossing kunnen zijn.

Dashboarding: the Bitfactory way

Maar eh… er zijn toch al diverse goede dashboard tools? Dat klopt, maar het probleem met de meeste bekende en grote tools, zoals bijvoorbeeld Tableau of Geckoboard, is dat ze alles willen kunnen voor iedereen. Het resultaat is dat je dan een simpel en standaard dashboard kunt maken. Heel fijn, maar als je een dashboard wilt maken voor jouw specifieke situatie(s), en je hem naar jouw wensen wilt inrichten (met bijzondere databronnen), is het een grote uitdaging.

Daarom zijn wij gekomen met een handige dashboarding toolkit die veel flexibeler is in te richten en waar je al je wensen in kwijt kunt. Daarnaast is deze tool met alle datasources te koppelen en word je daarin niet geremd. Wij helpen intensief bij het samenstellen van de dashboards en nemen uiteraard de inrichting en hosting ervan geheel uit handen.

Dus: zijn je wensen wat uitgebreider dan de standaard dashboarding tools die beschikbaar zijn? Dan zou Laraboard wel eens de perfecte oplossing kunnen zijn.

Wat kan je met Laraboard?

Monitoren, motiveren, alarmeren, performance tracken, inzicht geven en ruis in de communicatie elimineren; in die zin kan dashboarding een waardevolle aanvulling zijn voor je bedrijf, afdelingen en mensen.

Wat voor dashboards kan je zoals maken? Denk dan aan o.a:

  • Customer support
  • Marketing en sales
  • Applicatie monitoring
  • E-commerce prestaties

En natuurlijk tal van specifieke dashboards en combinaties van bovenstaande.

Wijzelf nemen een complete ‘straat’ van dashboards in gebruik; te beginnen bij ons servicedesk-, devops- en marketingteam.

Dashboarding tool

En verder?

Onze nieuwe Bit Bodhy is op dit moment hard bezig om Laraboard te realiseren. De eerste schermen ondersteunen ons devops team nu al. De komende tijd wordt het dashboard verder uitgewerkt en rollen we deze uit voor enkele klanten. We houden je zoals altijd op de hoogte! Als je meer wilt weten over Laraboard en wat het voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan contact op. Ook als je in aanmerking wilt komen voor de pilot-fase van Laraboard.

Verder lezen..