Corporate website platform voor de NPO

De programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep zijn voor veel Nederlanders een dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. De NPO-organisatie coördineert de programmering van alle netten, zenders en online kanalen en zorgt voor de distributie en uitzending van het programma-aanbod van de omroepen.

Beleid en verantwoording behoren ook tot de kerntaken van de NPO. Dat betekent onder andere dat de NPO-organisatie open, bereikbaar en transparant moet zijn voor iedereen. Ook online. Niet alleen om programma’s on demand (terug) te kijken via npostart.nl, maar vooral om te laten zien wie de NPO is en welke waarde zij toevoegt voor alle Nederlanders.

Vraag

Een logische stap was een nieuw online corporate platform. NPO vroeg ons om het verouderde over.npo.nl opnieuw vorm te geven en technisch te ontwikkelen. Met als doel: een aantrekkelijk platform waar je als publiek, pers of programmamaker een goed beeld krijgt over de NPO en wat zij voor jou kan betekenen.
Daarnaast moet het platform ook als portal dienen naar andere onderdelen binnen de NPO, zoals de Klantenservice, de Ombudsman en NPO Campus; kweekschool voor jong radiotalent. Herontwikkeling van de websites van deze organisatieonderdelen was daarmee eveneens onderdeel van de opdracht.

NPO Campus

Expertise

Ons team, bestaande uit een strateeg, een product owner, designers en techneuten, werkten intensief samen met het corporate communicatie-team van de NPO en de stakeholders van de verschillende organisatieonderdelen. In de Discovery fase hebben we met elkaar zo snel mogelijk een prototype ontwikkeld en deze getest met een aantal eindgebruikers. Tijdens het interview met de testpersonen bleek dat zij goed de weg konden vinden in het klikmodel van het design. In de aangrenzende kamer keek het team via een videoverbinding mee en noteerde direct de opmerkingen van de geïnterviewden. Waardevolle feedback, want dit gaf ons input voor aanscherping en bovendien de bevestiging dat we een begrijpelijk product hadden ontworpen. Zo konden we met een gerust hart starten met de development sprints.

Diverse sites

Resultaat

We ontwikkelden een multisite platform op basis van Laravel technologie. Waar eerst met name statische tekst en downloads te vinden waren, is het nieuwe over.npo.nl een dynamisch platform waar aantrekkelijke content duidelijk maakt wat de NPO doet en wat er allemaal gebeurt. Publiek, pers en programmamakers vinden er voor hen relevante informatie of worden verwezen naar een van de andere NPO sites. Daarbij blijft de merkbeleving op alle apparaten gelijk en kun je eenvoudig heen en terug navigeren naar elk NPO-onderdeel.

Inmiddels worden er zo’n 10 sites beheerd via het multisite CMS. Dat is één CMS, toegespitst op ieder organisatieonderdeel, elk met hun eigen beheerders. Nieuwe features, gebouwd op verzoek van één onderdeel, zijn ook direct beschikbaar voor de andere organisatieonderdelen. Handig, en bovendien kostenefficiënt.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op over.npo.nl, service.npo.nl, werkenbijnpo.nl, npocampus.nl, nposales.com, ombudsman.npo.nl, seizoenspresentatie.npo.nl, npo-fonds.nl en dutch-core.nl.

Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken!

Contact