Dé app voor de baan die je bent

Het aantal vacatureplatformen in Nederland is groot. Vraag en aanbod komt samen met vacatures en cv’s met oog op enkel de werkervaring van de kandidaat. De Rotterdamse HR-tech start-up SkillsCV is net even anders en speelt in op een veelbesproken behoefte in de markt, namelijk een betere match maken tussen kandidaat en organisatie. Wij ontwikkelden samen een slimme app die inspeelt op die behoefte.

Een eerlijke en transparante arbeidsmarkt

Een eerlijke arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat SkillsCV nastreeft. Door een app te ontwikkelen die de focus legt op skills in plaats van enkel en alleen diploma’s en werkervaring wil SkillsCV zorgen dat je als werkzoekende een baan vindt die écht bij je past.

In kleine stappen een groot resultaat

Na het bepalen van de strategie, de positionering en de missie tijdens de verschillende kick-off sessies is een duidelijke roadmap opgesteld. Onze strategen en UX designers onderzochten vanuit het oogpunt van de eindgebruiker de app en brachten de volledige customer journey in kaart. Hieruit vloeide het MVP voort dat direct is getest onder de eindgebruikers. Met behulp van de feedback, en door nog een aantal keer feedback op te halen, is de app geoptimaliseerd. En zijn wij in kleine stappen tot een groot resultaat gekomen.

Continue verbetering van de applicatie door algoritmes

Met de app maak je sneller, makkelijker en leuker een cv dat uitgaat van wat je kunt in plaats van wat je kent. Daarnaast bepaal je zelf wie je cv mag zien. Je bent de eigenaar van jouw SkillsCV. Door de opmaak en structuur van het cv voor iedereen hetzelfde te maken, heeft iedereen een gelijk uitgangspunt. En ligt een transparante arbeidsmarkt zonder discriminatie binnen handbereik voor zowel werkzoekenden als voor overheden, gemeenten, regio’s, scholen en overige werkgevers.

De technologie in de app wordt gecombineerd met verschillende eisen die passen bij de huidige arbeidsmarktvraagstukken, zoals privacy first, mobile, one click application, kandidaat centraal en transparantie. Daarnaast wordt de applicatie door middel van continue verbetering in de algoritmes steeds slimmer en zijn de matches steeds beter. SkillsCV biedt organisaties de mogelijkheid om via het dashboard inzicht te krijgen in deze metadata van de arbeidsmarkt, zoals de skills, skills gaps, vraag en aanbod en skills for the future.

Een dedicated en multidisciplinair development team

De ambities van SkillsCV zijn groot. Zowel nationaal als internationaal. Voor nu ligt de focus op de Nederlandse markt, waar SkillsCV binnen een jaar wil doorgroeien naar een half miljoen gebruikers. In 2023 worden ook de internationale mogelijkheden bekeken. Om deze ambities te bewerkstelligen, en te blijven optimaliseren, is er een dedicated en multidisciplinair team vanuit ons opgesteld om de app - samen met SkillsCV - continu verder te ontwikkelen.

Bekijk de app

Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken!

Contact