Pimcore Gold Partner

Pimcore: de motor voor digitale transformatie!

Pimcore is hét Open Source platform voor content management en commerce. Het is de basis voor alle digitale klantbelevingen en biedt consistente en gepersonaliseerde content op elk gewenst kanaal, zoals je shops, sites en apps. Alle klantdata, productdata en content wordt centraal beheerd. Als Pimcore agency helpen wij jou graag bij de ontwikkeling van jouw PIM systeem.

 • Personalisatie
 • Multisite en multistore
 • Modulair en schaalbaar
 • Voor grote en kleine bedrijven

Pimcore is een Digital Experience Platform (DXP)

Het platform en de losse modules zijn zeer eenvoudig in gebruik en content managers met diverse kennisniveaus kunnen er eenvoudig en snel mee werken. Pimcore beschikt over een uitgebreide componenten bibliotheek. Hierdoor is de time-to-market snel en kunnen de content managers in een handomdraai content beheren en nieuwe content publiceren. Als Pimcore agency richten wij het CMS/DXP eenvoudig in voor diverse soorten organisaties met als focus e-commerce, self-service of bijvoorbeeld een corporate website. Daarbij wordt het platform voor diverse beheerders ingericht: van eenvoudige tot geavanceerde views. Met de API-gestuurde aanpak is een naadloze integratie binnen het bestaande IT-landschap eenvoudig te verwezenlijken. Dat maakt het, samen met het uitgebreide rollen- en rechtensysteem, tot een geliefde tool voor contentmanagers van allerlei niveaus. 

Personalisatie en marketing automation

Door de centralisering van content, product- en klantdata biedt Pimcore een krachtige tool voor personalisatie van content. Dus op maat gesneden content, op het juiste moment, voor de juiste persoon, via het juiste kanaal!

Daarnaast kan je met de tools voor marketing automation gericht communiceren met je doelgroepen op basis van -handig in te stellen- triggers. 

 • CMS

  Met het Content Management Systeem publiceer je snel gepersonaliseerde content over meerdere kanalen. Werk met krachtige content workflows en integreer met business applicaties.

 • Commerce

  Ontwikkel de beste B2B- en B2X shop die er kan zijn. Verhoog je sales en service met een krachtig platform welke -naar wens- is gekoppeld aan bestaande business applicaties.

 • PIM

  Een Product Information Management (PIM) tool levert de juiste productdata voor alle kanalen. Bovendien versimpelt de tool het beheer van alle productdata over meerdere product-catalogi.

 • MDM

  Centraliseer al je master data op één plek met Master Data Management, inclusief hiërarchie, structuur, versies, validatie, e.d. Verrijk je master data met attributen, omschrijvingen, vertalingen, documentatie en andere gerelateerde data.

 • CDP

  Beheer klantgegevens op een centrale plek en analyseer gedrag vanuit verschillende bronnen met het Customer Data Platform. Bouw klantprofielen, creëer gepersonaliseerde content en activeer bezoekers via speciale marketing triggers.

 • DAM

  Centraliseer al je mediabestanden zoals images, illustraties, video, documenten en meer met Digital Asset Management. Maak alle bestanden beschikbaar voor diverse touchpoints en bouw workflows voor multi-channel publishing.

Integratie met externe software

Hoewel het Pimcore platform alles in zich heeft om de totale beleving te creëren, kan het eenvoudig gekoppeld worden aan andere platforms via de API-based opzet (Pimcore datahub). Zo zijn integraties mogelijk met bijvoorbeeld CRM, ERP, PIM, DAM, Commerce en andere systemen.

Handige bouwblokken

Pimcore werkt op een handige -component based- manier, waardoor snel digitale producten kunnen worden gecreëerd. Daarnaast kunnen de verschillende bouwblokken eenvoudig gedeeld worden binnen de diverse digitale kanalen.

Ook heeft Bitfactory extra bouwblokken ontwikkeld voor specifieke toepassingen en branches. Door de bouwblokken te combineren, zul je de meest optimale mogelijkheden creëren voor jouw organisatie en zal je snel kunnen digitaliseren. 

De keuze voor Pimcore

Pimcore is het meest complete en innovatieve CMS/DXP dat er is. En het is dé Open Source tegenhanger van bijvoorbeeld SiteCore, Episerver en Adobe Experience Manager. 

Het platform werd eerder positief beoordeeld door o.a. onderzoeksbureaus Gartner en Forrester. Op dit moment maken zo’n 82.000+ organisaties wereldwijd gebruik van het Pimcore Platform. 

Own the Digital World 

Pimcore groeit snel door o.a. de grote community die achter het platform staat, de uitgebreide marketplace en natuurlijk de professionele organisatie die erachter staat.

Er zijn wereldwijd 100 Pimcore partners, waarvan Bitfactory in Nederland een officiële partner is met veel kennis en natuurlijk gecertificeerde ontwikkelaars in huis. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Pimcore?

In een online demo van 30 minuten laat Mark zien wat Pimcore voor jouw organisatie kan betekenen.