Design system

Een design system voor jouw merk zorgt voor een duidelijke digitale stijl en een set aan design- en development componenten. Zo zet je jouw merk consistent neer in de digitale wereld.

De juiste merkbeleving en snel ontwikkelen!

Dat digital cruciaal is voor jouw organisatie, dat is duidelijk. Er draaien inmiddels meerdere sites, shops, apps en applicaties, er werken diverse specialisten aan meerdere digitale tools en die tools worden continu doorontwikkeld. Twijfel je wel eens of dit allemaal wel efficiënt gaat? En zie je dat de merkbeleving niet overal consistent is? Grote kans dat een design system jou kan helpen!

Eén bron

Hoe digitaler jouw organisatie, hoe belangrijker het is om te werken met een design system. Je hebt dan namelijk één logisch systeem en één centrale plek van waaruit al je digitale producten worden ontworpen en ontwikkeld. Iedereen die voor jouw merk digitale producten ontwikkelt, maakt gebruik van die ene bron, jouw design system.

Design system

Eén beeldtaal

Met een design system creëer je een beeldtaal voor alle digitale touchpoints zoals sites, shops, apps en applicaties.

Snel ontwerpen en ontwikkelen

Met een design system is er duidelijkheid voor alle teams. Er kan snel en consistent worden ontwikkeld voor alle digitale kanalen.

Stijl + componenten

Met een design system leg je alle stijl-elementen vast. Maar wist je dat je zelfs hapklare development componenten kunt klaarzetten voor het development team?

Aan de slag

Ben je benieuwd hoe jouw merk kan profiteren van een design system? De voordelen kunnen groot zijn als je het op de juiste manier inzet. In de factory komen onze specialisten samen met jouw team om een krachtig design system te ontwikkelen. Het eindresultaat: één bron als basis voor jouw merk. Het programma voor de ontwikkeling van een design system:

  • Intake- en inspiratiesessie
  • Research 
  • 3 tot 4 sessies in onze factory en/of op locatie
  • Tussentijdse afstemming
  • Eindpresentatie en opvolging

Het traject heeft maximaal 4 weken doorlooptijd. Wil je sneller? Volg dan ons ‘Fast-Lane’ traject waarbij we met elkaar in 2 weken het nieuwe design system opleveren.

Een design system?

En wil je weten wat de kansen zijn voor jouw organisatie? Vraag het onze Digital Designer Lasse!