App voor aanwezigheidsregistratie in het cursuslokaal

Vastgoedcert en NRVT beheren registers voor gecertificeerde makelaars en taxateurs. Om gecertificeerd te blijven moeten makelaars en taxateurs altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Zij moeten regelmatig cursussen volgen om daarmee punten te halen. Vastgoedcert en NRVT moeten kunnen meten welke professionals bij welke cursussen zijn geweest en hoe lang. Het proces voor deze aanwezigheidsregistratie is nodig toe aan een optimalisatieslag.
 

Bitfactory is gevraagd een nieuw concept te bedenken voor deze aanwezigheidsregistratie. Het uitgangspunt is een mobiele oplossing, zodat de beleving en het gebruik zo fijn en gemakkelijk mogelijk is.

Het concept

Het uitgewerkte concept is een innovatieve aanwezigheidsregistratie-app gekoppeld aan de core applicaties van Vastgoedcert en NRVT. Cursisten kunnen door middel van de app eenvoudig met hun mobiele telefoon inloggen op locatie terwijl de trainer volledige regie over de aangemelde cursisten heeft via een webapplicatie.

Het platform stelt de trainer in staat een signaal uit te zenden waar cursisten zich in het klaslokaal mee kunnen verbinden. Vastgoedcert en NRVT kunnen vervolgens in de core applicatie alle informatie opvragen met betrekking tot de aanwezigheid van professionals. Met een handige vergelijkingstool kan de cursusleider zelf nalopen of personen fysiek aanwezig zijn.

Werken naar de pilot

Het product wordt in diverse fases geproduceerd. We zijn nu bezig met de laatste ontwikkelfase. De volgende stap is een uitgebreide pilot onder de eindgebruikers. Na deze pilot wordt het uiteindelijke product afgerond en wordt het uitgerold onder de gehele gebruikersgroep.

Meer weten?

Kom eens langs om kennis te maken!

Contact