SkillsCV: dé app voor de baan die je bent

De Rotterdamse HR-tech start-up SkillsCV zag een behoefte in de arbeidsmarkt, namelijk een betere match maken tussen kandidaat en organisatie. Wij ontwikkelden samen een slimme app die inspeelt op die veelbesproken behoefte.
 

SkillsCV gaat met de nieuw ontwikkelde app een belangrijke rol spelen in de transitie naar de nieuwe arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt die draait om skills, niet om diploma’s, zodat je als werkzoekende een baan vindt die écht bij je past. De SkillsCV app is dan ook de eerste praktische arbeidsmarkt toepassing op gebied van skillsmatching in relatie tot het vinden van banen en stages.

Een eerlijke en transparante arbeidsmarkt

Via de app stel je als werkzoekende gemakkelijk een aantrekkelijk cv op én krijg je een compleet overzicht van alle werkgevers, banen en vacatures, gebaseerd op jouw ervaring, kennis en skills. Daarnaast bepaal je zelf wie je cv mag zien. Je bent de eigenaar van jouw SkillsCV. Door de opmaak en structuur van het cv voor iedereen hetzelfde te maken, heeft iedereen een gelijk uitgangspunt. En ligt een transparante arbeidsmarkt zonder discriminatie binnen handbereik.

Continue verbetering van de applicatie door algoritmes

De technologie in de app wordt gecombineerd met verschillende eisen die passen bij de huidige arbeidsmarktvraagstukken, zoals privacy first, mobile, one click application, kandidaat centraal en transparantie. Daarnaast wordt de applicatie door middel van continue verbetering in de algoritmes steeds slimmer en zijn de matches steeds beter. SkillsCV biedt organisaties de mogelijkheid om via het dashboard inzicht te krijgen in deze metadata van de arbeidsmarkt, zoals de skills, skills gaps, vraag en aanbod en skills for the future.

Launch

SkillsCV heeft op 4 april haar soft launch in twee regio’s in Nederland samen met 16 (middel)grote arbeidsbemiddelaars. Bij elkaar zijn zij goed voor ongeveer 1 op de 7 vacatures in Nederland. Na de zomer vindt de landelijke launch plaats waarbij SkillsCV de ambitie heeft om binnen een jaar door te groeien naar een half miljoen gebruikers. Vanuit Bitfactory is er een dedicated en multi-disciplinair team opgesteld om de app continu verder te ontwikkelen en te laten groeien.

"In september is de landelijke launch gepland waarbij SkillsCV de ambitie heeft om binnen een jaar door te groeien naar een half miljoen gebruikers. Om dat te bewerkstelligen, blijven wij de applicatie toetsen. En houden wij de focus op performance en gebruikerservaring, zodat de app gemakkelijk een half miljoen gebruikers aan kan."

- Adinda Alvares, Product Owner

Ook grootse online plannen?

Kom eens langs om kennis te maken

Contact