Design sprint

Met een design sprint heb je binnen één week een geteste en gevalideerde oplossing voor jouw vraagstuk. En een duidelijke roadmap voor de verdere ontwikkeling van jouw digitale product. 

Een kickstart van jouw digitale project

Als je succesvol digitaal wilt innoveren, is de waarde die de innovatie toevoegt voor de eindgebruiker cruciaal. Je moet weten wat de (latente) behoeften van je doelgroep is en hoe je hierop in kunt spelen. In een design sprint komt dit samen. In korte tijd pak je een probleem aan en bedenk je een gepaste oplossing. Aan het eind van de week is jouw digitale oplossing getest en gevalideerd onder je eindgebruikers. En heb je een duidelijke roadmap voor de vervolgstappen. Een echte kickstart van jouw digitale product dus.

Een design sprint

Tijd- en kostenbesparend

Waar sommige projecten maanden duren, word je in een design sprint uitgedaagd om binnen één week van probleem naar concrete digitale oplossing te gaan. Zo bespaar je tijd en geld.

Alle koppen bij elkaar

Niet alleen de directeuren aan tafel, maar juist medewerkers van verschillende niveaus en afdelingen. Om tot de beste digitale oplossing te komen, werk je in een multidisciplinair team.

Stakeholders overtuigen met het tastbare product

Heb je moeite om stakeholders te enthousiasmeren voor jouw digitale idee? Aan het einde van de design sprint heb jij een duidelijke roadmap en een tastbaar product om jouw stakeholders te overtuigen.

Aan de slag

Geen lange consultancy-trajecten en dure, dikke rapporten, maar gewoon koppen bij elkaar en aan de slag. In de factory komen onze specialisten samen met je team om jouw digitale vraagstuk om te zetten in een geteste en gevalideerde digitale oplossing. Het programma voor een design sprint bestaat uit:

  • Problemen/pijnpunten identificeren en omzetten in kansen
  • Oplossingen bedenken
  • Prototype ontwikkelen
  • Prototype valideren onder de eindgebruikers
  • Eindpresentatie en opvolging

In 1 week weet je of jouw idee waardevol is voor de eindgebruiker en wat de volgende stappen zijn om jouw digitale oplossing te realiseren.

Een design sprint?

Of wil je meer weten over onze aanpak? Vraag het onze UX designer Dagmar!