App voor aanwezigheidsregistratie in het cursuslokaal

VastgoedCert en NRVT beheren registers voor gecertificeerde makelaars en taxateurs. Om gecertificeerd te blijven moeten makelaars en taxateurs altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Zij moeten regelmatig cursussen volgen om daarmee permanente educatiepunten (PE) te halen. VastgoedCert en NRVT moeten kunnen meten welke professionals bij welke cursussen zijn geweest en hoe lang. Het proces voor deze aanwezigheidsregistratie was nodig toe aan een optimalisatieslag.


Uitdaging

Bitfactory is gevraagd een nieuw concept te bedenken voor deze aanwezigheidsregistratie. Het uitgangspunt is een mobiele oplossing, zodat de beleving en het gebruik zo fijn en gemakkelijk mogelijk zijn. In de core van de applicatie liggen betrouwbare aanwezigheidsdata en een koppeling met bestaande administratiesystemen.


Expertise

Het concept is een innovatieve aanwezigheidsregistratie-app gekoppeld aan de core applicaties van Vastgoedcert en NRVT. Cursisten kunnen door middel van de app eenvoudig met hun mobiele telefoon inloggen op locatie terwijl de trainer volledige regie over de aangemelde cursisten heeft via een webapplicatie. Het inloggen is locatiegebonden en elke cursus heeft een unieke code zodat frauderen niet mogelijk is.


Het product werd in diverse fases geproduceerd. Allereerst is het product ontworpen, vormgegeven en ontwikkeld. Daarna is de applicatie uitgebreid getest door deze uit te zetten onder een steekproef van eindgebruikers. De volgende fase was de pilot waarbij de applicatie bij een beperkt aantal cursussen werd ingezet. Na een succesvolle pilot is de applicatie volledig uitgerold onder de makelaars en taxateurs.


Bijzijn mobile

Resultaat

Het eindproduct is een combinatie van een app en een bijbehorende webapplicatie. Het platform stelt de trainer in staat een signaal uit te zenden waar cursisten zich in het klaslokaal op aan kunnen melden. Vastgoedcert en NRVT kunnen vervolgens in de core applicatie alle opvragen met betrekking tot de aanwezigheid van professionals.


Ze kunnen op basis van aanwezigheid vervolgens permanente educatie punten (PE) toekennen aan cursisten. Met een handige vergelijkingstool kan de cursusleider zelf nalopen of personen fysiek aanwezig zijn.


Geïnspireerd?

Kom eens langs om kennis te maken!

Contact